Page 4 of 4 FirstFirst ... 234
Results 49 to 59 of 59

Thread: Routing sent

  1. #49
    chubs
    Guest
    Quote Originally Posted by Gordo' View Post
    chubs...did you manage to resolve this problem. I've just dropped my routes into my 550 and, like you, all seemed good.....with the message along the lines of 'Data successfully imported'. However, when looking in 'routes' I noted there were 3 routes missing !!!! That made me remember that when I was 'importing' routes I noticed 3 files import within seconds (they obviousley didn't make it)....where as all the others took several minutes. I tried importing those 3 routes seperatly and all now OK. The file structure of the zumo is confusing to say the least. I thought the files 'imported' to the zumo came from the SD card but they dont (I took the SD card out and imported a route....I think it went into the GARMIN Drive - GARMIN Directory - GPX Directory and appearded as the TEMP.gpx file, which appears to be over-written everytime you upload a route from the PC to the Zumo....very confusing)

    May be worth everyone who's got a zumo to check that the routes they have in 'routes' is the same as what was transferred from the PC to the Zumo.

    gordo

    ..and of course, I'd forgotten that you can opt to send the routes to the SD card from Mapsource. Did you try this, Chubs and try and import it from there....although I realise your problem doesn't seem to involve the importation....just a thought.
    Hi Gordo,
    Yes I resolved the problem with my Zumo 550 accepting all the routes, I would like to be able to tell you how and why, but I can't. I did a complete clear of all users data, using the the total reset method, then downloaded the routes again, still no joy. the last route downloaded could never be found (although it appeared to have imported ok), or added afterwards individually either via the gamin memory or sd card, or any other route I tried, it seemed like there was not enough storage space available,(there should be loads spare)Tried resetting numerous times, and then it all just loaded. The only thing I noticed different was when I connected zumo via usb to computer, you get the 'loading all waypoints, routes, etc' message box, this then shows a percentage bar that takes a few moments to get to 100%, when it wasn't working properly, the message box would appear but would go off before the percentage bar appeared, now it's appeared again. Not sure if this was down to bad connections or software problem. I have now downloaded a newer version of operating software from garmin, but this was after it was working ok.
    Have added other routes on since, loaded ok. Then deleted all croatia 09 to put your updated version on, and they are all available.
    At all times (whether successful or not at the end) all the routes went through the normal importing stage, none flashed by so a slightly different problem, although I'm thinking more now a software problem, rather than dodgy connections.
    Good job we've got maps.
    Brett

  2. #50
    chubs
    Guest
    Quote Originally Posted by John Armstrong View Post
    On my recent Europ trip I copied my routes etc onto a seperate card, and cunningly changed the route name from "day 1" to "day 1 sd" so that if I was having problems loading the routes from the card / zumo I could put in the back up card and try to download it form there. The name change helps as then you know it's downloaded the sd version, and not the previous ones.
    Quote Originally Posted by John Armstrong View Post
    I had a sd card with music on, and spare routes, and then a 2nd card with the "sd" labelled routes. When you swap the cards over it'll see the "new" routes and give you the option to import. Best have a play before you go away, and remember there's a limit of 20 routes.
    Hey John
    Thanks for the suggestion. I tried various sd cards, and different file names.and the data always downloaded onto them ok, the problem came when I tried to import it into routes, in fact it always imported okay, normal procedure (seemed to!!), but then, they coud not be found in routes.

    Isn't it 50 routes max?

  3. #51
    Senior Member
    Join Date
    May 2002
    Location
    Siorrachd Obar Dheathain
    Posts
    13,846
    Quote Originally Posted by chubs View Post
    Hey John
    Thanks for the suggestion. I tried various sd cards, and different file names.and the data always downloaded onto them ok, the problem came when I tried to import it into routes, in fact it always imported okay, normal procedure (seemed to!!), but then, they coud not be found in routes.

    Isn't it 50 routes max?
    When I sent 24, it only showed 20 after the recalculating bit. So got rid of them and only opened up half a dozen at a time, which worked ok.

  4. #52
    Senior Member Click here to find out how to Subscribe
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    N/A
    Posts
    384
    Quote Originally Posted by chubs View Post
    Hi Gordo,
    Yes I resolved the problem with my Zumo 550 accepting all the routes, I would like to be able to tell you how and why, but I can't. I did a complete clear of all users data, using the the total reset method, then downloaded the routes again, still no joy. the last route downloaded could never be found (although it appeared to have imported ok), or added afterwards individually either via the gamin memory or sd card, or any other route I tried, it seemed like there was not enough storage space available,(there should be loads spare)Tried resetting numerous times, and then it all just loaded. The only thing I noticed different was when I connected zumo via usb to computer, you get the 'loading all waypoints, routes, etc' message box, this then shows a percentage bar that takes a few moments to get to 100%, when it wasn't working properly, the message box would appear but would go off before the percentage bar appeared, now it's appeared again. Not sure if this was down to bad connections or software problem. I have now downloaded a newer version of operating software from garmin, but this was after it was working ok.
    Have added other routes on since, loaded ok. Then deleted all croatia 09 to put your updated version on, and they are all available.
    At all times (whether successful or not at the end) all the routes went through the normal importing stage, none flashed by so a slightly different problem, although I'm thinking more now a software problem, rather than dodgy connections.
    Good job we've got maps.
    Brett
    OK, mate....as long as your sorted. I noticed in the GPS section, there's a wiki page devoted to the 550 with a section on known bugs and guess what..................it seems there's a bug which sometimes prevents a large number of routes being imported correctly. It recommends small batches of routes being 'imported'. When reading through, I discovered a problem I had last month as down to another known bug............my track log was duplicating itself....which meant my memory was being eaten up needlessly.

    cheers

    g

  5. #53
    Senior Member
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Suffolk, England
    Posts
    311

    Talking

    Routing all uploaded onto Garmin - just trying to update the maps to version NT2010 (not nessecary but giving it a go)

    FYI - for the uninitiated of you, that didn't attend Italia 08, you may notice a waypoint called 'Flash Point', just outside the Calais ferry terminal.
    This is not where you stop and pull your twat suit down to 'flash' unsuspecting english tourists leaving the ferry
    This is where we all stop to pick up a very quiet gut called Flash of the Gap - (honestly, he's very sedate, you won't even notice he's joined the trip.)

    Just thought I'd let you know, just incase you were wondering and thought you'd keep on riding past the waypoint

    See you all next week

    Stevo

  6. #54
    Subscriber Click here to find out how to Subscribe
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Axford, Hampshire, England
    Posts
    568
    Stevo, I assume there is a typo in this sentence;-

    "This is where we all stop to pick up a very quiet gut called Flash of the Gap..."

    Or is this in some way linked to the Imodium discussion in another thread...

    Anyway good to have someone else joining us....

  7. #55
    07875 304772
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    South Leicestershire
    Posts
    12,649
    Quote Originally Posted by Drumacoon Lad. View Post
    Stevo, I assume there is a typo in this sentence;-

    "This is where we all stop to pick up a very quiet gut called Flash of the Gap..."

    Or is this in some way linked to the Imodium discussion in another thread...

    Anyway good to have someone else joining us....

    Not a typo ... I have a photo but Flash paid me good money never to show it

  8. #56
    Subscriber Click here to find out how to Subscribe
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    London
    Posts
    518
    Quote Originally Posted by Bryn View Post
    Not a typo ... I have a photo but Flash paid me good money never to show it

  9. #57
    Subscriber Click here to find out how to Subscribe
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    London
    Posts
    518
    Can I just mention that the name of the prison camp we are staying in Germany is COLDITZ AND NOT COLD TITS as mentioned in the Name Box.

  10. #58
    Subscriber Click here to find out how to Subscribe
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Settle, North Yorkshire UK
    Posts
    112
    Quote Originally Posted by Major Gadget View Post
    Can I just mention that the name of the prison camp we are staying in Germany is COLDITZ AND NOT COLD TITS as mentioned in the Name Box.

    Bugger! I was looking forward to a change from chilled beer

  11. #59
    Senior Member Click here to find out how to Subscribe
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    N/A
    Posts
    384
    Quote Originally Posted by Major Gadget View Post
    Can I just mention that the name of the prison camp we are staying in Germany is COLDITZ AND NOT COLD TITS as mentioned in the Name Box.
    that ones down to me.......had things on my mind at the time

Page 4 of 4 FirstFirst ... 234

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Anyone attending a Ride Out or Event organised through the UKGSer Forums does so at their own risk.
UKGSer.com or anyone organising an event posted here will not be held responsible in any way for damage or personal injury sustained while attending any such events.

Members attending any such event do so at their own risk.

The text, images, graphics, sound files, animation files, video files, and their arrangement on this Website are all subject to copyright and other intellectual property protection. These objects may not be copied for commercial use or distribution, nor may these objects be modified or reposted to other sites without prior written permission.

Disclaimer: Use or depiction of the BMW logo or trademark throughout this web site is for illustrative and editorial purposes only, and to the benefit of the trademark owner, with no intention of infringement of the trademark.

The UKGSer Forums may include adult content for which it cannot be held responsible. Your use of this website constitutes acceptance of the UKGSER network privacy policy

"Its about being a grown up hooligan - and if that means a dark visor, remus open pipe and a bit of speeding out of town then all well and good"