Results 1 to 12 of 12

Thread: garmin virb poor quality video

  1. #1
    Subscriber Click here to find out how to Subscribe
    Join Date
    Apr 2017
    Location
    old windsor
    Posts
    225

    garmin virb poor quality video

    can anyone tell me whats the best settings to record in and what fps to use I've had it on 1080p 60fps and its a bit jerky

  2. #2
    Subscriber Click here to find out how to Subscribe
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    derby england
    Posts
    1,797
    you sure its the camera and not the machine you are playing the film with because 1080p 60fps sound ok, do you have a fast class 10 card in the cam, a little more info may help.

  3. #3
    Subscriber Click here to find out how to Subscribe
    Join Date
    Mar 2017
    Location
    Walsall
    Posts
    1,378
    Quote Originally Posted by fujack View Post
    can anyone tell me whats the best settings to record in and what fps to use I've had it on 1080p 60fps and its a bit jerky
    Is it Jerky on playback. It could be your laptop or PC doesn't have enough processing power..

    Upload a sample to YouTube and let their servers process your video. Play it back through a browser and good internet connection. Is it still jerky then?

  4. #4
    Subscriber Click here to find out how to Subscribe
    Join Date
    Apr 2017
    Location
    old windsor
    Posts
    225
    Quote Originally Posted by Warlord View Post
    Is it Jerky on playback. It could be your laptop or PC doesn't have enough processing power..

    Upload a sample to YouTube and let their servers process your video. Play it back through a browser and good internet connection. Is it still jerky then?
    thanks i will try that

  5. #5
    Subscriber Click here to find out how to Subscribe
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Scottish Borders
    Posts
    15,244
    Someone told me there was a firmware update for the VIRB which sorted that issue? Worth plugging in to your laptop/Garmin Express to check?
    If I am ever on life support - Unplug me......
    Then plug me back in..........

    See if that works .....

  6. #6
    Subscriber Click here to find out how to Subscribe
    Join Date
    Apr 2017
    Location
    old windsor
    Posts
    225
    thanks it will try that 1st

  7. #7
    Subscriber Click here to find out how to Subscribe
    Join Date
    Jul 2017
    Location
    Wetherby
    Posts
    34
    I have a Class 10 Sandisk Ultra 64gb card in my new Virb XE, latest software on the camera and the latest generation of MacBook Pro.


    Still experiencing the same issues as you.

    I have ordered a high spec card (Sandisk extreme 128gb) as I have a feeling its the card causing this.

    Once this arrives tomorrow I'll post up and let you know the results.

  8. #8
    Subscriber Click here to find out how to Subscribe
    Join Date
    Mar 2017
    Location
    Walsall
    Posts
    1,378
    Quote Originally Posted by tc3nitro View Post
    I have a Class 10 Sandisk Ultra 64gb card in my new Virb XE, latest software on the camera and the latest generation of MacBook Pro.


    Still experiencing the same issues as you.

    I have ordered a high spec card (Sandisk extreme 128gb) as I have a feeling its the card causing this.

    Once this arrives tomorrow I'll post up and let you know the results.
    Even though your unit is brand new, have you done the Firmware update on the camera? It may be running a buggy old version.

    Oh my god, can you see any corrosion yet?

  9. #9
    Subscriber Click here to find out how to Subscribe
    Join Date
    Jul 2017
    Location
    Wetherby
    Posts
    34
    Quote Originally Posted by Warlord View Post
    Even though your unit is brand new, have you done the Firmware update on the camera? It may be running a buggy old version.
    Yes done as soon as it was removed from the box.

  10. #10
    Subscriber Click here to find out how to Subscribe
    Join Date
    Mar 2017
    Location
    Walsall
    Posts
    1,378
    Quote Originally Posted by tc3nitro View Post
    Yes done as soon as it was removed from the box.
    Ok.

    I've noticed some jerky'ness to my video playback on my laptop especially when there are Picture in Picture and my computer is trying to run two camera footage at the same time

    If I flick to one camera view and delete the other camera view, the footage is stable.

    Once I download it to YouTube (which use their own powerful servers) I just then have to rely on my Broadband speed to watch it.

    So I think its down to laptop or computer processing power and graphics cards. They're just not up to 1080p HD Resolution Rendering. So are jerky as they try to cope with it.

    Oh my god, can you see any corrosion yet?

  11. #11
    Subscriber Click here to find out how to Subscribe
    Join Date
    Jul 2017
    Location
    Wetherby
    Posts
    34
    The new memory card cured my jerky video issues completely.

    Now playback on the MacBook or my phone is perfect !

  12. #12
    Subscriber Click here to find out how to Subscribe
    Join Date
    Mar 2017
    Location
    Walsall
    Posts
    1,378
    Quote Originally Posted by tc3nitro View Post
    The new memory card cured my jerky video issues completely.

    Now playback on the MacBook or my phone is perfect !
    Very good

    Oh my god, can you see any corrosion yet?

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Anyone attending a Ride Out or Event organised through the UKGSer Forums does so at their own risk.
UKGSer.com or anyone organising an event posted here will not be held responsible in any way for damage or personal injury sustained while attending any such events.

Members attending any such event do so at their own risk.

The text, images, graphics, sound files, animation files, video files, and their arrangement on this Website are all subject to copyright and other intellectual property protection. These objects may not be copied for commercial use or distribution, nor may these objects be modified or reposted to other sites without prior written permission.

Disclaimer: Use or depiction of the BMW logo or trademark throughout this web site is for illustrative and editorial purposes only, and to the benefit of the trademark owner, with no intention of infringement of the trademark.

The UKGSer Forums may include adult content for which it cannot be held responsible. Your use of this website constitutes acceptance of the UKGSER network privacy policy

"Its about being a grown up hooligan - and if that means a dark visor, remus open pipe and a bit of speeding out of town then all well and good"